sunnuntai 10. joulukuuta 2017

Suomi 100 ja talvi tulee!

Kuleneella viikolla on korjattu pyörä, osteltu joululahjoja, juhlittu Suomen 100-vuotista taivalta yhdessä muiden suomalaisten kanssa, opiskeltu, käyty luistelemassa ja odotettu lunta! Yksi niistä harvoista viikoista täällä, jolloin en ole poistunut Amsterdamin rajojen ulkopuolelle :D

Huomasin jo viikko sitten torstaina koulusta tullessani, että pyöräni eturengas on tyhjempi kuin sen pitäisi olla ja se vaikeutti vielä pyöräilyäkin. Koska en omista pyöräpumppua ja ajattelin että rengas on kuitenkin rikki, lähdin viemään sen sitten liikkeeseen ihan varmuuden vuoksi. Homma ei kuitenkaan ollut mikään yksinkertainen, koska ratikkaan ei saa ottaa pyörää, joten jouduin ensin kävelemään parin kilometrin päähän asemalle, jossa ostin sitten 6 euron arvoisen lipun, jolla pääsin matkustamaan pyörällä junassa (metrokin ehkä olis ollut mahdollisuus, mutta menin sitten Sprinterillä). 

Pyörän kanssa mentiin sitten sinne junavaunuun ja en tiedä taisin aiheuttaa vähän ongelmiakin, mutta en ymmärtäny mitään kun kaikki kommentoi hollanniksi ja en edes viittinyt pyytää käännöstä englanniksi, kun tilanne oli niin nopea. Pääasemalla jäin sitten pois ja lähdin suunnistamaan kohti liikettä, joka oli kilsan päässä. Liikkessä kävi ilmi että syynä oli vain ilmanpaineen epätasapainoisuus, mutta ne teki jotain muutakin siihen pyörään niin ei ehkä kuitenkaan ollut turha reissu. Sitten meni vielä ikuisuus ennen kuin löysin oikean tien takaisin Osdorpiin. Oon siis käynyt usein pyörällä keskustassa, mutta jotenkin tuolta Dam Squarelta on joka kerta niin vaikea päästä lähtemään oikeaan suuntaan, kun on yhdensuuntaisia katuja kanaalien varsilla ja ratikoita yms.

Tiistaina kävin sitten koulun jälkeen vähän joululahjaostoksilla tossa Osdorpin keskustassa. Jotenkin silloin tuli hyvin kotoinen olo, kun toi ostari muistuttaa mua paljon Suomesta jollakin tavalla ja varmaan koska vähintään kahdesti viikossa siellä käyn, kun käyn kaupassa, niin siitä on tullut tuttu paikka.

Keskiviikkona oli sitten itsenäisyyspäivä ja Suomen 100-vuotisjuhlia juhlin A Piece Of Finland -kaupassa, johon oli järjestetty linnanjuhlien kisakatsomo ja sai myös ostaa pientä purtavaa ja juotavaa. Voitte vain kuvitella kuinka hyvältä ruisleipä ja lonkero maistuivat monen kuukauden jälkeen. Siellä oli sitten totta kai muitakin suomalaisia ja oli vaan niin huippua päästä kommentoimaan mekkoja ja kaikkea muiden suomalaisten kanssa.

Illan kohokohta kuitenkin oli se, kun puheensorina lakkasi kuin seinään, kun Finlandia alkoi soida. Kukaan ei sanonut sanaakaan, kaikki vain kuuntelivat hiljaa. Tulee vieläkin kylmät väreet kun muistelen tuota hetkeä. Sen jälkeen kaikki nousi ylös laulamaan Maamme-laulun yhdessä ohjelman ja sen vieraiden kanssa. Siinä hetkessä, jos milloin, tajusin miten suomalainen olen.

Koulussa tällä viikolla puhuttiin brändäyksestä, analysoitiin kyselylomakkeiden tuloksia sekä oli tietenkin "perus"luentoja. Erilaisia tehtävänantoja on paljon tässä jaksossa, mutta oon tosi hyvin saanut niitä jo tehtyjä ja pari tehtävää ajattelin suosiolla jättää tammikuun alussa tehtäväksi. Aika moneen tehtävään on siis palautus vasta tammikuussa, mutta silloin on myös kokeet joten haluan keskittyä niihin lukemiseen pääsääntöisesti sitten vuodenvaihteen jälkeen.

Unohdin kertoa, että edellisellä viikolla meillä oli vieraileva luennoitsija  Janice Taylor Glasgow Caledonian yliopistosta Skotlannista Functional Food -kurssilla ja nyt yksi tehtävistä onkin laatia terveysväite probiooteista, jonka hän sitten tarkistaa.

Viikonlopun oon viettänyt rauhallisesti kämpillä tehden koulujuttuja ja eilen kävin myös luistelemassa portugalilaisten kavereideni kanssa ja syötiin sitten myös illallista yhdessä. Rijkmuseumin edessä on luistinrata, jossa pääsee luistelemaan komeissa maisemissa. Sisäänpääsy radalle ja luistimien vuokraus ei maksanut kuin 10e ja oli niin hauskaa vaan päästä viilettämään jäällä. Toki siellä oli paljon muitakin ja sai olla koko ajan väistelemässä muita, mutta oli se silti kivaa ja tuli talvi-fiilis.

Talvi-fiilis itse asiassa vahvistuu koko ajan, sillä samalla kun näpyttelen tätä tekstiä ulkona sataa lunta! Oon kateellisena katsonut Suomessa olevien kavereiden ja tuttujen lumisia kuvia sosiaalisesta mediasta ja pettyneenä kattonut vihreätä nurmikkoa, joka täällä näkyy. Nyt kuitenkin ulkona on jo ihanan talvinen sää, kun lunta on nyt pari tuntia leijaillut taivaasta maahan. Taidan tehdä iltapäivälenkin tuolla lumisateessa ja palata sitten tietokoneen äärelle kirjoittelemaan koulujuttuja.


Koululle oli ilmestynyt joulukuusi





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti