maanantai 4. joulukuuta 2017

Opiskelua ja vierailijoita Suomesta

Viikot vaan vierii ja alan toistamaan itseäni kun mainitsen joka postauksessa, että aika menee nopeasti ja taas on viikko mennyt... Viime viikolla alkuviikosta keskityin tiukasti opiskeluun ja aloin valmistautua jo hieman tammikuun kokeisiin. Hommaa tosiaan koulun kanssa riittää, joten ei tarvitse ainakaan keksimällä keksiä tekemistä.

Tiistaina International Business Plan -tunnilla oltiin keittiössä testailemassa meidän reseptejä tuotekonsepteihin. Meillä on itse asiassa jo resepti valmiina, mutta lähinnä testailtiin sitten eri mausteyhdistelmiä meidän granolaan ja mitkä toimii ja mitkä ei. Consumer research -kurssilla päästiin käsiksi meidän kyselyiden dataan, vaikka ei kyllä vielä alettu analysoimaan vaan tehtiin suunnitelma ja "siivottiin" vastaukset. Ensi viikolla sitten aloitetaan analysointi.

Viikonloppu oli sitten yksi parhaimmista, koska sain kaksi kaveria Suomesta vierailulle! He saapuivat perjantai-iltapäivällä ja lähtivät nyt sitten aikaisin tänä aamuna. Oli kyllä mukavaa viettää viikonloppua tuttujen ihmisten kanssa, puhua pitkästä aikaa Suomea ja näytellä Amsterdamia. Huomasin, että elokuun ensimmäisten viikkojen "Apua, en ikinä opi tuntemaan tätä kaupunkia" -ajatuksista huolimatta osasin jo ihan hyvin toimia oppaana kavereille.

Käytiin Skandinaavisilla joulumarkkinoilla Muidekerk-kirkossa, jossa törmäsin suomalaiseen pariskuntaan, jonka tapasin Sunrise Avenuen keikalla! Oli aika hauska sattuma. Tuolla markkinoilla oli siis norjalaisia, tanskalaisia ja suomalaisia tuotteita (en tiedä mihin Ruotsi oli unohdettu), mutta kaikki oli niin kallista etten viittinyt mitään ostaa. Juotiin kumminkin glögit ja mä ostin kahviosta karjalanpiirakan!

Lisäksi pörräiltiin kaupungilla ja näyttelin paikkoja kuten Rijksmuseumin, Rembrandtpleinin, Dam Squaren ja Bloemenmartktin. Sunnuntaina käytiin myös A'dam Towerissa Pohjois-Amsterdamin puolella, jossa käytiin sitten toisen kaverin kanssa Euroopan korkeimmassa keinussa keinumassa. Oon jo kesästä asti haaveillut, että vaihdon aikana pitää käydä siellä, niin nyt sitten sain sen viivattua yli bucket listalta.

Tarkoituksena oli myös käydä Anne Frankin talossa, mutta keskityin niin tiukasti viikolla opiskeluun, etten tajunnut ostaa lippuja etukäteen ja kun ne torstai-iltana ostin sain vain perjantai-iltapäivälle, jonne ei kuitenkaan keretty kavereiden lennon myöhästymisen johdosta. Anne Frankin talossa on nyt jotain korjaus- tms juttuja niin sinne pitää siksi ostaa liput ennakkoon ja olla juuri tiettynä aikana paikalla.

Mutta siitä huolimatta oli oikein mukava viikonloppu, oli ihanaa kun sain vieraita Suomesta ja pääsin puhumaan koko viikonlopun suomea. Vaikka englantikin multa sujuu, mutta on oma äidinkieli silti oma äidinkieli. Vähän on nyt haikea olo, kun kaverit lähti ja itse jäin tänne koulutehtävien keskelle, mutta kohta on joulu ja pääsen kotiin viettämään sitä. Ja sitä ennen täällä ehtii tapahtua vaikka ja mitä!
Erilaisia variaatioita meidän tuotteesta







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti