tiistai 19. joulukuuta 2017

Joulua kohti mennään

Tämä on todennäköisesti tämä vuoden viimeinen blogipostaus, koska perjantaina kutsuu Suomi ja joululoman vietto! Takaisin Amsterdamiin tuun hieman ennen vuodenvaihdetta, koska halusin viettää uuden vuoden täällä hieman erilaisissa ympäristössä. Sitten olisi vielä yksi esitelmä, pari raportin kirjoittamista loppuun ja kolme koetta ja tarinani Amsterdamissa tulee päätökseen. Mutta ennen sitä kertoilenpa viime viikosta.

Alkuviikosta Amsterdam oli sekaisin, koska satoi lunta. Maanantaina menin keskustaan tarkoituksena ostaa joululahjoja kuuluisalta Albert Cyup Marketilta, enkä tietenkään suomalaisena tajunnut ajatella että pieni lumisade saattaisi vaikuttaa aukioloajoihin. Paikalle saavuttuani oli tori aivan tyhjä ja kun menin läheiseen kauppaan ostamaan joulukortteja, myyjä siellä kertoi että hollantilaiset ei ole tottuneita lumeen, joten siksi tori oli kiinni. Hauskinta tässä oli se, että jos sataa vettä kaatamalla silti myyjät saapuvat torille. Miten lumisade ja kaatosade muka eroaa toisistaan? :D Muutenkin ratikat ei kulkenut, päivän luennot ja kokeet peruttiin (itelläni oli joka tapauksessa vapaa päivä) ja kaikki oli sekaisin. Lunta oli oikeasti ehkä maksimissaan yhteensä 10 cm, jos sitäkään...

 Lumi kuitenkin suli parin päivän päästä ja nyt tuolla on taas tuollainen lohduttoman näköinen vihreä nurmikko, joka oikein tahallaan härnää mua samalla kun kaikki puhuu että jouluaatto on kuuden päivän päästä. Ei oo oikein joulufiilis vielä tullut, vaikka joululahjat on ostettu ja kortitkin lähetin.

Yritän tässä nyt miettiä, että tapahtuiko koulussa viime viikolla jotain erikoista? Meillä oli perusluentoja, analysoitiin lisää meidän kyselylomakkeiden dataa, luettiin tieteellisiä artikkeleita ja etsittiin niiden perusteella vastauksia siihen vaikuttakaa kauran päivittäinen syöminen kolesterolitasoihin, hioittiin meidän kansainvälistä liiketoimintasuunnitelmaa ja meidän tuotetta. Eli aika perusjuttuja siis.

Torstaina kävin muiden meidän rakennuksen asukkaiden kanssa Amsterdam Light Festivaleilla, jotka on siis valotaide-näyttely kanaaleiden varsilla ja sen pääsee parhaiten näkemään veneellä. Oltiin siis kanaaliajelulla torstaina ja kierrettin taideteokset läpi. Oli kyllä upeita juttuja, mutta odotin kuitenkin ehkä vielä enemmän. Oli joka tapauksessa hienoa osallistua tapahtumaan, koska se on kuitenkin yksi Amsterdamin vuosittaisista tapahtumista.

Viikonlopun vietin sitten Brysselissä. Serkkuni on siellä vaihto-oppilaana, niin mulla oli opas ja majoitus jo valmiina. Brysseli oli kyllä tosi kaunis kaupunki, yksi suosikeistani Euroopassa (no enpähän ole muuallakaan kyllä käynyt). Serkkuni esitteli meille (hänen kaverinsa oli vierailulla samaan aikaan) sitten kaikki päänähtävyydet kuten keskusaukion, Pissaavan pojan, Parlamenttialueen ja Atomiumin. Lisäksi käytiin juuri avatussa Euroopan historian museossa, joka oli kyllä mielenkiintoinen. Ja hassua oli se että siellä sai suomeksi audiokierroksen :D.

Lisäksi käytiin serkun kaverin synttäreillä lauantai-iltana ja tapasin taas lisää vaihtareita. Brysselin reissulla tuli myös nähtyä keskusaukion valoshow illalla, maistettua belgialaista vohvelia ja ostettua belgialaista suklaata kotiin viemisiksi. Kiva viikonloppu takana!

Eilen oli viimeinen workshop ja päätöstapahtuma Student Ambassador -ohjelmalle aiheenaan verkostoituminen. Oli kyllä mielenkiintoinen ja hyödyllinen workshop ja muutenkin oon kyllä tyytyväinen, että lähdin ja pääsin mukaan tuohon hommaan, sillä on ollut tosi mielenkiintoista! Eikä se tietenkään tähän lopu, vaan palattuani Suomeen alan levittämään viisauksiani Amsterdamista ja Alankomaista muille kanssaopiskelijoille ja autan heitä toteuttamaan heidän vaihtarisuunnitelmiaan.

Vielä loppuun pitää sanoa, että vaikka meillä on ollut hankaluuksia meidän projektiryhmän kanssa ja siinä että tuleeko tehtävät tehtyä ajallaan ja että onko kaikki yhtä paljon mukana, niin kuitenkin se mitä ollaan saatu aikaiseksi ja esitelty opettajille on saanut kehuja. Esimerkiksi tänään saatiin erittäin hyvä arvosana meidän tuotteen esitelmästä ja tästä syystä meidän ei tarvitsekaan enää esittää sitä tammikuussa. Kunhan kirjoitetaan raportti valmiiksi ja tämä projekti ja kurssi oli siinä!

Viimeisiin päiviin ennen lomaa kuuluu parin koulujutun loppuun tekeminen, pakkaaminen ja käydään yhden luokkakaverin kanssa torstaina jossain koulun jälkeen juhlistamassa joululomaa. Lisäksi huomenna pistän pakettiin myös mun hollannin kielen opiskelut. Olen siis nyt loppusyksyn aikana opiskellut yleisimpiä hollannin kielen sanoja ihan vain yleistiedon kannalta yhden ilmaisen nettikurssin avulla ja enää olisi jäljellä kaksi oppituntia lopuista tärkeistä sanoista ja sitten koe. Kurssi on kuitenkin pelkästään sanastoa, joten itse en osaa muodostaa kunnolla lauseita hollanniksi. Yksinkertaisia lauseita ja sanoja kuitenkin ymmärrän ja osaan lukea.

Mutta palaillaan blogitekstien pariin tammikuussa!

Sunnuntain lenkkimaisemat oli valkoiset
Tyhjä tori on...
En tiedä näkyykö kuvassa, mutta noi joulupallot on varustettu Heinekenin logolla
Amsterdam Light Festival
Amsterdam Light Festival
Amsterdam Light Festival
Veneemme Amsterdam Light Festivaleilla
Mannekin Pis eli Pissaava poika Brysselissä
Joulumarkkinat Brysselissä
Atomium
Euroopan Parlamentti
Keskusaukion valoshow

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti