perjantai 26. tammikuuta 2018

Viimeisten viikkojen tunnelmia takautuvasti

Niin se aika vaan vieri ja viisi kuukautta meni sukkelaan ohi. Olen siis saapunut takaisin Suomen kamaralle ja palannut myös Seinäjoelle järjestelemään arkiasiat kuntoon. Tietokoneeni temppuili tuossa pari viikkoa sitten ja sen jälkeen en pystynyt käyttämään koko konetta, että saan edes osan vanhoista tiedostoistani takaisin, siksi kirjoitan vasta nyt.

Viimeiset kaksi viikkoa vaihdosta menivät viimeisten paikkojen kiertelyyn, pakkailuun, asioiden hoitoon, tuliaisostoksiin ja hyvästelyihin uusien kaverien kanssa. Kävin Glorian kanssa valokuvamuseossa Foamissa sekä punaisten lyhtyjen alueella sijaitsevassa prostituution historiasta kertovassa museossa. Lisäksi käytiin toisena päivänä Dam squarella, kun siellä jaettiin ilmaisia tulppaaneja kaikille (tämä tapahtui siis 20.tammikuuta, joka avasi virallisesti tulppaanikauden), Foodhallenissa syömässä sekä kuninkaallisessa palatsissa Dam squarella.

Dorotan kanssa käytiin pari kertaa kahvilla/teellä/lounaalla ja portugalilaisten ja heidän puolalaisen kämppäkaverin (nämä kaikki oli samalla luokalla mun kanssa) eli siis Beatrizin, Irisin ja Malinan kanssa käytiin viime sunnuntaina leffassa ja se olikin aika hauska kokemus. Ensinnäkin mentiin hollantilaiseen leffateatteriin katsomaan leffa, joka oli puoliksi italialainen ja tietenkin tekstitykset oli hollanniksi. No ei se kuitenkaan hirveästi haitannut ja aloin jopa pitää siitä leffasta, kun se yhtäkkiä katkesi ja palohälytin alkoi soida.

No tietenkin kaikki lähti ohjeiden mukaan ulos ja vähän aikaa ulkona seistyämme saimme palata takaisin, koska hälytys olikin ollut väärä. No päästiin saliin ja tuli kuulutus, että hetken päästä jatkuu leffa, mutta jos ei halua enää katsoa, voi hakea ilmaisen lipun tiskiltä. Leffa ei ehtinyt alkaa, kun taas hälytykset alkoi soida ja osa lähti kiltisti pois niinkuin kuulutukset sanoi. Me kuitenkin muiden mukana oltiin sillein, että tarviiko meidän mennä vai ei ja jotkut tulivatkin sitten takaisin, että ei tarvitse poistua. No loppujen lopuksi odotettiin joku puoli tuntia siellä leffateatterissa, että ne loppuisi, mutta loppujen lopuksi ne ei saanut niitä sammutettua ja mekin kavereiden kanssa haettiin ilmaiset liput ja lähettiin kotiin. Sellainen leffailta meillä siis.

Sellaisia tarinoita vielä viimeiseen viikkoon ja päiviin vaihdossa kuului. Toki tentitkin oli ja ne meni läpi jännityksistä huolimatta ja pari vielä oikein hyvällä arvosanalla. Yksi raportti pitää tehdä uudestaan paremmin kun sieltä puuttui paljon tärkeitä juttuja, mutta siinä kurssilla meidän projektiryhmän yhteistyö ei kyllä sujunut yhtään, joten en yhtään ihmettele että joudutaan tekemään se uudelleen. Mutta sitä onneksi voi tehdä näin etänä. Ja niinhän me tehtiin lähes kaikki muutkin tehtävät etänä että jaettiin vaan osuudet ja kaikki työskenteli itsekseen kotona tms.

Tiistaina tosiaan saavuin Suomeen ja torstaina otin tavarani vanhempieni luota ja toin ne Seinäjoelle. Paljon on nyt pieniä juoksevia asioita hoidettavana, että saa kaiken taas rullaamaan. Kirjoittelen vielä yhden postauksen tänne blogiin tarkoituksena koota viisi kuukautta yhteen ja antaa vinkkejä vaihtoon harkitseville/lähteville. Kirjoitan sen, kunhan tässä nämä paluun kiireet helpottaa. Kuvia vielä parilta viimeiseltä viikolta:





Kuninkaallisesta palatsista
Foodhallen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti