lauantai 6. tammikuuta 2018

Takaisin Amsterdamissa!

Ja hyvää uutta vuotta 2018! Joulu tuli vietettyä Suomessa ja nyt olen ollut jo viikon verran takaisin Amsterdamissa (ja kolmen viikon päästä ollaan taas Suomessa...) ja paljon on ehtinyt viikossa taas tapahtua, vaikka oonkin aika paljon ollut kämpillä ja valmistautunut reilun viikon päästä oleviin kokeisiin.

Vuosi vaihdettiin viime sunnuntaina portugalilaisten kavereiden luona, jossa oli sitten myös muitakin. Syötiin portugalilainen illallinen, pelattiin juomapeliä, katsottiin ilotulituksia, valettiin tinaa (olin tuonut joululomalta mukanani) ja vaan hengailtiin. Aluksi meinattiin mennä keskustaan, mutta Über oli niin kallis joten oltiin sitten koko ilta kavereiden luona noin 7 kilsan päässä keskustasta.

Siisteintä uuden vuoden aatossa oli se kun puolen yön aikaan koko Amsterdam sekosi. Kaverit asuu kahdeksannessa kerroksessa ja sieltä parvekkeelta pystyttiin näkemään ilotulituksia joka suunnassa niin lähellä kuin kaukana ja niitä kesti puoli tuntia! Toki oli sitä aikaisemminkin ammuttu (ne itse asiassa aloitti jo paria päivää ennen) ja sen jälkeen ammuttiin, mutta eniten niitä näkyi tuolloin.

Viikolla olenkin sitten lukenut tuleviin kokeisiin. Meillä on kolme koetta tulossa; yksi SPSS ohjelman käytöstä, jolla siis analysoidaan tutkimusten aineistoja, eri kulttuurien johtamisesta eli Intercultural Management ja sitten on vielä yksi liiketaloustentti kurssista General Economics and International Marketing. Eniten jännitän sitä tilastotieteen SPPS-koetta ja liiketaloustenttiä, mutta onneksi on vielä aikaa valmistautua kokeisiin.

Oon joka päivä käyny lenkillä täällä Osdorpissa ja keskiviikkona teinkin sitten hieman pitemmän lenkin ja päädyin sitten suureen pihamyymälään, joka oli kaikkea muuta kuin Suomen Multasormet ja K-raudat. Siellä kävelessäni tuli mieleen, että tämä on puutarhojen IKEA, mikä ehkä kaikkein eniten selittää millainen se oli. Siellä oli kukkien ja kasvien lisäksi kaikkea pihahilpetööriä ja kaikkea mahdollista myytävänä. En tietenkään mitään ostanu ihan senkin takia, etten ollut ottanut rahapussia mukaan lenkille, mutta muutenkin olisi ollut hankala sieltä mitään raahata lentokoneessa takaisin Suomeen.

Tänään kävin keskustassa ja vihdoin ja viimein Anne Frankin talossa. Anne Frank oli siis Amsterdamissa asuva juutalainen, joka kirjoitti päiväkirjaa piileskelystään juutalaisvainojen aikana. Tämä talo on museo Anne Frankin elämästä ja me päästiin siellä jopa käymään niissä tiloissa, joissa Anne perheineen piileskeli. Erittäin mielenkiintoinen mutta sydäntä särkevä aamupäivä oli tänään. Tän jälkeen tuli taas hetkeksi perspektiä siihen, miten suhtautuu asioihin ja miten arvostaa historiaa.

Lisäksi kävin Walem-nimisessä ravintolassa lounaalla syömässä hollantilaista hernekeittoa rookworst-makkaran kera. Tyypilinen hollantilainen talvisin syötävä ruokalaji siis. Siksi piti mainita paikka nimeltä, sillä varmaan paras paikka missä oon käyny täällä ja sieltä saa tyypillistä hollantilaista ruokaa. Lisäksi oli tosi viihtyisä paikka ja niiden nostokeittiö oli keskellä ravintolaa, mikä oli tosi kiva kun näki kun ne nosti niitä annoksia.

Lounaan jälkeen kävin Albert Cyup torilla ostelemassa vähän tuliaisia kavereille ja siellähän oli vaikka mitä. Mun on sielläkin pitänyt käydä niin monta kertaa ja tossa joulukuussa kun kävin, niin silloin se oli lumen takia suljettu, mutta nyt sain senkin yliviivattua bucket listaltani. Tosi paljon kaikkea oon ehtinyt nähdä ja tehdä ja oikeastaan on enää pari juttua, niin voin sanoa että mun osalta Amsterdam on nähty :)
Polderi. Uudenvuoden päivänä kavereiden luota takaisin kämpille pyöräillessä menin näiden ohi. Polderi on siis ympäröivää vesialuetta matalammalla oleva maa-alue, joka on erotettu siitä valleilla ja padoilla. Näitä on paljon Alankomaissa
Osa uuden vuoden ilotulitteista
Pihamyymälä ulkoa
Pihamyymälän sisältä. Siellä oli mm. myynnissä tollaisia miniatyyritaloja :D
Anne Frank House


Albert Cuyp Market

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti