lauantai 26. elokuuta 2017

Introduction Week

Meillä oli tällä viikolla neljä päivää kestävä Intrduction Week, jossa tutustuttiin kaupunkiin, hollantilaiseen kultturiin sekä muihin vaihtareihin. Viikko oli tosi mukava ja oli mukava tutustua uusiin ihmisiin.

Viikon aikana meillä oli ohjelmassa kanaaliristeily, lyhyt tunnin mittainen kurssi hollannin kielestä, workshoppeja, scavenger hunt eli missä etsittiin tiettyjä paikkoja keskusta ja otettiin niistä kuva instagramiin, vierailu Artis-eläintarhassa, illallinen johon kaikki toivat ruokaa omasta maastaan, hollantilainen brunssi, urheilua kuten lentopalloa ja jalkapalloa sekä joka ilta juhlat jossakin.

Meidät jaettiin noin 25 hengen ryhmiin ja näissä ryhmissä sitten suurin osa aktiviteeteistä tapahtui. Meidän ryhmässä oli vaihtareita Amerikasta, Australiasta, Koreasta, Ranskasta, Sveitsistä, Saksasta, Slovakiasta, Espanjasta ja Puolasta. Voi olla että joku maa jäi mainitsematta, mutta siis ihan ympäri maailmaa.

Hieman viikosta nauttimista haittasi tämä kuuluisa kulttuurishokki, joka saapui luokseni tuossa torstaina. (Tämän ja kauhean päänsäryn vuoksi jätin "kulttuurien törmäys" illallisen välistä). Viereisessä rakennuksessa asuu espanjalainen tyttö, joka oli samassa ryhmässä kuin minä ja sen kanssa ruvettiin sitten menemään yhdessä näihin kaikkiin aktiviteetteihin. Siinä sitten kävi niin, että oltiin aina myöhässä, koska espanjalaisilla ei ole kiire mihinkään, kun taas minä olen täsmällinen suomalainen.

Kulttuurishokki saapui myös sen tosiasian tajuamisen myötä, että Amsterdam on ihan valtava kaupunki. Ei ehkä niille, jotka tulee miljoonakaupungista ja ovat tottuneet hektisyyteen ja liikenteeseen sekä väkimäärään. Jo pelkkä julkisilla kulkuneuvoilla matkustaminen on osoittanut haastavaksi, koska en ole tottunut siihen Suomessa, koska en ole tarvinnut sitä. Seinäjoella olen asunut lähellä koulua ja keskustaa ja jos ei ole jaksanut kävellä, olen mennyt pyörällä.

Ja siitä päästääkin siihen, että tänä viikonloppuna aion hakea vihdoinkin vuokraamani pyörän, koska sillä on helpompi (ainakin sitten kun tottuu ja osaa reitit) ja halvempi kulkea. Koulu on onneksi tässä samassa kaupunginosassa ihan kävelymatkan päässä, niin ei tarvitse mennä joka päivä tonne isoon ja sekavaan keskustaan.

Mutta vaikka tämä on valtava kaupunki ja kulttuurishokki koti-ikävän kanssa meinaa pilata täällä olevasta ajasta nauttimisen, niin on tää silti upea kaupunki. Kanaalit ja rakennukset on niin upeita ja aionkin ensi viikolla mennä ihan rauhassa tutkimaan paikkoja ja olemaan kunnolla turisti. Lisäksi ihmiset on hyvin ystävällisiä ja aina kun oon kysynyt apua kuinka pääsen jonnekin, on ystävällisesti autettu. Joten Amsterdamissa kaikki hyvin! 












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti