sunnuntai 20. elokuuta 2017

Perillä!

Täällä ollaan perillä Amsterdamissa ja kaikki on mennyt hyvin! Perjantain lento oli ajoissa ja matkalla ei ollut ongelmia. Lento oli kuitenkin aivan täyteen varattu, joten matkustajia ja matkatavaroita oli paljon. Matkatavaroita saikin odotella jonkun aikaa lentokentällä, mutta eihän mulla ollut kiire.

Pienen etsinnän jälkeen löysin tiskin, jossa meidät vaihtarit otettiin vastaan ja siitä sitten bussilla Science Parkiin, jossa sai hoidettua kaikki tarvittavat asiat kuten avainten nouto asuntoon, ranneke ensi viikon Introduction Week-ohjelmaa varten, rekisteröityminen Amsterdamin kaupungintalolle, mikä täytyy tehdä, jos on Alankomaissa enemmän kuin neljä kuukautta, pankkitilan avaus, jos oli tarvetta (minulla ei ollut) sekä hain opiskelijakortin koululle. Sieltä sitten pääsi järjestetyllä kyydillä suoraan asunnolle, joten senkään suhteen ei ollut huolta. Hyvin oli järjestetty, sillä tarvitsi vaan mennä minne opastettiin eikä tarvinnut itse ajatella.

Kuljettaja kun jätti minut tänne asunnolle, vettä satoi lähes kaatamalla ja olin hukassa mihin taloista mun piti mennä, joten siinä sateessa kävelin ensin vähän vikaan (en onneksi kuin jotain 50 metriä), kunnes löysin oikean talon. Menin kuitenkin takakautta sisään (en tiedä, miksi en alkanut epäillä kun ei ollut mitään numeroita käytävien kohdilla eikä hissiä vaikka 6-kerroksinen talo), mutta huomatessani ettei avaimet käy käytävien oviin tajusin että olen väärässä. Erään ystävällisen herran avulla löysin sitten etuoven, jossa oli ovisummerit, postilaatikot sekä hissit ja kaikki ja pääsin asunnolle.

Asun siis 13 hengen solussa, jossa minulla on oma makuuhuone ja kylpyhuone. Keittiö ja olohuone ovat yhteisiä, mutta tähän mennessä kun olen käynyt siellä en ole vielä nähnyt ketään muuta. Kaikki huoneet lukuun ottaen keittiö/olohuone ovat pitkän käytävän varrella, joten ei ole tullut törmättyä vielä kämppäkavereihin (vai ovatkohan ne ennemminkin naapureita?). Ja ainiin tarvitsen kolmea eri avainta ennen kuin pääsen huoneeseeni: yksi avain käy alaoveen, toinen käytävän oveen ja kolmas huoneen oveen. Lisäksi on vielä pieni avain postilaatikkoa varten!

Huoneeni on kalustettu ja täältä löytyy sänky, yöpöytä, kirjoituspöytä, tuoli, nojatuoli, kirjahylly, vaatekaappi, pieni jääkaappi sekä mikro. Ruoat pystyn siis säilyttämään täällä eikä välttämättä tarvitse mennä keittiöön syömään aamupalaa, joten tämähän on melkein kuin asuisi yksiössä. Lisäksi kalustuksiini kuuluu pari lamppua, suihkuverho, petivaatteet sekä perus siivoussetti käsittäen ekan wc-paperirullan, roskapusseja, pari liinaa, pesuainetta ja ämpäri. Keittiössäkin on yhteiseen käyttöön astioita, joten ei tarvinnut tuoda kun pyyhkeet. Toki varmaan hieman sisustelen tätä, sillä olenhan täällä kuitenkin melkein puoli vuotta.

Nämä ensimmäiset päivät on mennyt totuttelemalla siihen ajatukseen että olen täällä. Toki oon käynyt joka päivä kävelemässä naapurustossa ja tiedän missä on ruokakauppa sekä lähin kauppakeskus. Eilen kävin myös katsomassa missä koulu on, joten tiedän mihin pitää mennä kun se alkaa. Eilen oli myös pieni illanvietto tässä talossa, jossa asun, jossa tapasin muutaman muun vaihtarin. Siellä oli myös yksi kreikkalainen tyttö, joka opiskelee samassa ohjelmassa kuin minä, joten tiedän ainakin yhden tulevan luokkakaverin nimeltä!

Huomenna selvitän miten pääsen täältä keskustaan, missä minun pitää olla tiistaina, kun alkaa Introduction Week sekä käyn varmaan vielä kiertelemässä naapurustoa. Tuossa myös hieman kuvia täältä asunnosta, alueesta sekä koulusta.

Huoneeni (kuva on otettu heti saavuttuani, joten tavarat eivät ole vielä levällään)
Panoraamakuva keittiö-olohuoneyhdistelmästä
Melko lähellä asuntoani otettu kuva
Tuleva kouluni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti