torstai 31. elokuuta 2017

Paikkoihin tutustumista

Viime päivät oon tutustunut kaupunkiin sekä naapurustoon. Sunnuntaina kävin hakemassa keskustasta pyörän, jonka siis vuokrasin, ja pienen eksymisen jälkeen selvitin onnistuneesti tieni takaisin asunnolle. Asun siis noin 8 kilometrin päässä keskustasta eli pyörällä pitäis selvitä puolessa tunnissa, mutta kyllä mulla varmaan ainakin tunti meni...

Maanantaina kävin etsimässä lenkkimaisemia ja löysinkin tosi kivan puiston tossa ihan kävelymatkan päässä. Siellä oli tosi kaunista ja just sellaista, miltä elokuvienkin puistokohtaukset näyttää. Amsterdam on hyvin vihreä kaupunki, vaikka onkin keskustasta hyvin ruuhkaisa ja paljon rakennuksia, niin sielläkin on pari puistoa ja täällä hieman kauempana keskustassa on vielä enemmän puistoja. Koulun vieressä on Sloterpark niminen puisto, johon joku iltapäivä ajattelin käydä tutustumassa. Lisäksi matkan varrella keskustasta tänne Osdorpiin, joka on siis asuinalueeni nimi, on Rembradantpuisto, jonka läpi ajelinkin sunnuntaina pyörällä.

Tiistaina piti mennä pyöräretkelle parin saksalaisen kanssa, mutta yön aikana mulle tuli flunssa, joten päätin jäädä parantelemaan sitä kotiin. Onneksi se meni nopeasti ohi ja pääsinkin keskiviikkona kiertelemaan kaupungille niin kuin oli tarkoitus. Kävin Amsterdamin museossa etsimässä hieman lisätietoa kaupungista ja sitten vaan pörräilin siellä kaupungilla. Olisin varmaan ollut pitempääkin, mutta oli sadepäivä, niin en viitsinyt sitten kauaa pyöriä. Meen joku toinen kerta sitten paremmalla ajalla.

Tänään oli tutustumispäivä koulussa, missä kierrettiin tärkeimpiä paikkoja eli missä on opettajanhuone, kirjasto, opiskelutilat yms ja sitten näytettiin miten tietokoneohjelma toimii. Lisäksi oli lounas, jossa tutustuttiin osaan opettajista. Ohjelmassa, jossa opiskelen on sekä hollantilaisia että kansainvälisiä opiskelijoita. Meitä vaihtereita oli Kreikasta, Portugalista, Puolasta, Tanskasta ja Suomesta nyt mitä muistan. Vaihtareita on 14 ja paikallisien opiskelijoiden määrästä en ole varma. Samassa ohjelmassa opiskelee toinen suomalainen Vantaalta, joten oli tänään ihanaa päästä puhumaan jollekin livenä suomea!

Huomenna meen käymään yhen toisen vaihtarin kanssa Utrechtissa, joka on läheinen kaupunki ja lauantaina on vuorossa aidot hollantilaiset kylät Volendam ja Zaanse Chans. Tunnelmia ja kuvia noista reissuista sitten sunnuntaina ja ensi viikollahan alkaa tositoimet, kun koulu alkaa!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti