lauantai 9. syyskuuta 2017

Ensimmäinen kouluviikko takana

Noniin nyt on ensimmäinen kouluviikko taputeltu ja ensimmäinen ryhmätehtäväkin on saatu. Toki ei ole sen eteen vielä tehty mitään, mutta onhan tässä vielä aikaa, kun vasta parin viikon päästä on palautus. Koulua ei ollu tällä viikolla kuin kahtena päivänä, mutta siinä päästiin jo opiskelun makuun. Tiistain luennoilla tuntui, että pysyin hyvin kärryillä, mutta torstaina oli vähän vaikeampaa, johtuen ihan sanastosta, joka ei ollut tuttua. Tällä viikolla ollaan opiskeltu siis pelkästään kaupankäynnin ja markkinoidin alkeita ja ensi viikolla alkaa sitten muut luennot ja projektit.

Lisäksi tällä viikolla kävin keskiviikkona taas pörräilemässä kaupungilla. Vähän shoppailin sekä kiertelin muuten vaan ja sitten kävin myös Van Gogh Museossa. Vaikka en olekaan mikään suuri taiteiden ystävä, niin oli kuitenkin mielenkiintoista käydä katsomassa kuuluisan taitelijan taideteoksia ja nähdä kuuluisa Sunflowers-taideteos ihan livenä. Keskiviikon keskustareissun tarkoituksena oli voittaa pelko pyörällä ajamisesta keskustassa ja tavoite saavutettu. Itse asiassa keskustaan on paljon helpompi mennä pyörällä, varsinkin jos kohde mihin pitää päästä, ei ole ratikkareitti 1 tai 17 varrella.

Torstaina osallistuin Dutch Culture Night-tapahtumaan, jossa meille esiteltiin hollantilaista kulttuuria ja hollantilaisten tapoja. Illan aikana tuli opittua muun muassa se, että hollantilaiset elävät kalenterin kanssa ja kaikkeen pitää varata aika kalenterista (jopa siihen, että menee käymään vanhempien luona. Ja tämä siis alkaa jo lapsuudesta). Lisäksi hollantilaiset on hyvin tarkkoja sovituista ajoista ja saattaa lähteä kesken keskustelun, jos on seuraava tapaaminen odottamassa. Aikataulujen ja suunnitelmien muuttaminen ärsyttää heitä ja he eivät esimerkiksi varaa ystävien tapaamiseen tunteja. Tämä on tullut jo huomattua esimerkiksi siinä että meillä on ollut pari kertaa koululla sellainen tapaaminen missä tutustutaan opettajiin ja muihin kurssilaisiin ja kummallakin kerralla aikaa ei ole varattu kuin joku tunti ja sen jälkeen hirveä kiire seuraavaan paikkaan.

Eilen tuli myös pidettyä hauskaa Opening Party-bileiden tiimoilta ja vietettiin iltaa siinä samalla kolmen portugalilaisen ja yhden puolalaisen luokkakaverin luona ja se niiden asunto oli kyllä ihana näin ohimennen sanottuna. Sellainen tosi kodikas ja ihanan viihtyisä. Sellainen oli siis eka kouluviikko, huomenna meinasin vielä mennä käymään Haarlemissa. Laittelen sieltä kuvia sitten ensi viikolla! Ai niin, mut valittiin Student Ambassador -ohjelmaan, joten jotain lisämaustetta opintoihin on luvassa!

Kävin keskiviikkona maistamssa hollantilaista pannukakkua. Tässä täytteenä oli omenaa ja pekonia. Melko samanmakuista oli kuin Suomessakin, mutta kyllä pienen eron huomasin kuitenkin


Keskiviikkona kävin myös kiertelemässä Bloemenmarkt-kadulla, jossa on siis monia kukkakojuja, joissa myydään niitä kuuluisia tulppaaneita. Nyt kuitenkin on syksy, joten kukat olivat sipuleina ja kuivattuina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti