sunnuntai 3. syyskuuta 2017

Utrecht, Volendam ja Zaanse Schans

Pari viime päivää meni reissun päällä, kun perjantaina suuntasin toisen vaihtarin kanssa Utrechtiin ja lauantaina osallistuin ISN (International Student Network) järjestämälle päiväretkelle Volendamiin ja Zaanse Schansiin.

Utrecht on siis Alankomaiden neljänneksi suurin kaupunki ja on myös iso yliopistokaupunki, koska siellä sijaitsee Alankomaiden suurin yliopisto sekä muita korkeakouluja. Syy miksi suuntasin Utrechtiin näin vaihdon alkuajoissa oli Harry Potter Exhibition, joka on ollut siellä kesän ja lauantaina oli viimeistä kertaa käynnissä.

Sillä aikaa kun minä Olin Harry Potter Exhibitionissa, tämä toinen vaihtari, joka on muuten Hong Kongista, kävi De Haar Castle:ssa, joka on keskiaikainen linna. Käyn itse siellä ehkä myöhemmällä ajankohdalla. Kun molemmat olivat tehneet omat tutkimusretkensä kiertelimme Utrecthtin keskustassa ja ihailimme muun muassa Dom toweria ja St. Martins Cathedralia ulkoapäin sekä kävimme sisällä Sint Willibrordkerkissä, joka oli sisältä aivan ällistyttävän kaunis!

Lauantaina oli sitten vuorossa hieman rauhallisemmat kylät, nimittäin Volendam, joka on tunnettu satamastaan ja puukengistään, ja ulkoilmamuseoksi muutettu Zaanse Schans. Volendamissa pääsimme pukeutumaan perinteisiin hollantilaisiin vaatteisiin ja meistä otettiin kuva ne päällä sekä saimme kierrällä ja tutustua tähän kauniiseen satamakylään. Maisemat olivat kauniita, kuten kuvista huomaa!

Zaanse Schans on siis ulkoilmamuseoksi muutettu kylä, jossa pääsee näkemään kuuluisia tuulimyllyjä aivan lähellä. Itselleni tuli yllätyksenä, että siinä kylässä jopa asutaan. Siellä oli kaikkia pieniä käsityökauppoja ja juustonvalmistustehtaita, eläimiä sekä tietenkin tuulimyllyjä. Ja siellä on siis ikään kuin aika pysähtynyt 1800-luvulle. Eiköhän nuo kuvat kerro kuinka upeat siellä oli!

Itselläni on tavoitteena yrittää vierailla niin monessa Alankomaan kaupungissa/kylässä kuin se on mahdollista ja tietenkin oman jaksamisen merkeissä. Opiskelemaanhan tänne on tultu, mutta yritän nauttia myös vapaa-ajasta ja maan sekä kaupungin minulle tarjoamista palveluista ja viihdykkeistä. Monet muut vaihtarit on kierrellyt kaikkia museoita, mutta mä kun en ole oikein taideihminen, niin saatan jättää ne välistä. Kierrän sitten niitä paikkoja ja teen niitä juttuja, jotka kiinnostaa mua. Jokainenhan muokkaa vaihtoajansa oman näköiseksi, eiks niin?














2 kommenttia:

  1. Moi Mari, on tosi kiva lukea kerrontaasi maailmalta. Ihan kuin itse pääsisi seikkailuun mukaan. onneksi ei tarvi olla tunneilla..heh heh
    Oikein mukavaa ja kaunista syksyn alkua
    t. Anne

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiva kuulla, että blogi kiinnostaa! Hyvää ja kaunista syksyä myös sinne! :)

      Poista