lauantai 16. syyskuuta 2017

Kuluneesta viikosta ja mitä opiskelen täällä

Viime postauksessa lupasin kertoa tunnelmia Haarlemista, jossa vierailin sunnuntaina. Haarlem on siis Amsterdamin vieressä oleva kaupunki, joka on myös Pohjois-Hollannin provinssin pääkaupunki. Alankomaat on jaettu 12 provinssiin, jotka ovat alueellisia hallinnollisia yksiköitä ja jotka toimivat kuntien ja maan hallituksen välillä.

Haarlem on säilyttänyt ulkoasultaan keksiaikaisen vaikutelman ja siellä olikin paljon vanhoja kirkkoja, jotka oli muutettu sisältä modernimmaksi. Vierailinkin aika useassa kirkossa, koska sunnuntaina sattui olemaan "Open monument day" eli museoihin ja kirkkoihin oli vapaa pääsy ja jokaisessa kirkossa oli jotain musikkiesityksen tapaista.

Grote Kerk oli suosikkini kirkoista. Se on suuri kirkko Grote Markt:n (eli suuren torin) kupeessa ja se oli sisäpuolelta tosi kaunis. Siellä soi urkumusiikki avoimien ovien vuoksi ja se oli jotenkin niin hienon kuuloista! Lisäksi kävin kirkkojen ja arkeologisen museon lisäksi kiipeämässä tuulimylly Molen de Adriaanissa ja katselemassa Haarlemin näköalaa.

Tämä viikko on sitten keskitytty kouluun, kun viime viikon markkinoinnin ja kaupankäynnin alkeiden jälkeen päästiin aloittamaan muut kurssit ja aloittamaan projekti uuden ruokakonseptin kehittämiseen. Ajattelinkin kertoa hieman lisää siitä mitä oikein opiskelen täällä.

Ohjelman nimi on siis Creating Food Concepts in Europe ja me siis luodaan ruokakonsepti Euroopan markkinoille valitsemaamme maahan. Mutta ennen kun voidaan luoda konsepti, meidän täytyy tietää kaikki kaupankäynnistä kyseisessä maassa ja ylipäätänsä mitä kaupankäynti ja markkinointi sisältää. Viime viikolla opiskelimmekin juuri näitä alkeita ja kävimme läpi muun muassa kaupankäynnin ympäristöä, segmentointia ja tuotteiden ja palveluiden kehittämistä tai mitä niiden kehittäminen vaatii sekä paljon paljon muuta.

Lisäksi me tehdään International Business Plan eli siis kansainvälinen liikesuunnitelma, mihin sisällytämme erilaisia analyysejä kuten kaupankäynnin riskejä eri maissa ja sitten yksityiskohtaisempia analyyseja valitsemastamme maasta. Näissä analyyseissä tutkimme siis lähes kaikkea mitä tarvitaan kun luodaan markkinoille uutta konseptia (kuten keille kuluttajille konsepti luodaan ja mitä juuri nämä kuluttajat meiltä odottavat). Lisäksi meidän pitää tietää maan business-kulttuurista, että onko siellä esimerkiksi korruptiota, millaisia kulttuurieroja heillä on mitkä voisi vaikuttaa kaupankäytniin sekä tietenkin millainen tarjonta ja kysyntä kyseisellä maalla on, millaiset kilpailijat on jne.

Lisäksi opiskelemme miten laaditaan oikeaoppinen ja hyvä kyselylomake, jolla saadaan lisätietoa valitsemamme maan ruokailutavoista ja odotuksista, miten kyselylomakkeen antamaa dataa analysoidaan, miten luetaan tieteellisiä tekstejä, millaisia erilaisia ruokakulttuureita on sekä millaista etiikkaa liike-elämässä harjoitetaan. Opiskelemme myös ruoan käsittelystä ja ravitsemuksesta ja muun muassa käymme ruoan turvallisuutta, jolloin HACCP tulee tutuksi sekä EU:n säädöksiä ruoan ravitsemuksellisuudesta ja terveellisyydestä.

Erittäin mielenkiintoisia juttuja on siis tiedossa syksyn opiskelujen suhteen ja nyt ollaan saatu jo paljon tehtävänantoja noiden opisketavien asioiden osalta. Onkin itse asiassa hyvä, että keskiviikkona saapunut flunssa muutti viikonlopun suunnitelmat, niin pystyy nyt tekemään hommia pois alta ennen kuin alkavat kasaantua.

Tällä viikolla kävin myös kaupungilla maanantaina taas pyörimässä ja hoitamassa pari asiaa. Siinä samalla sitten kävin kävelemässä myös punaisten lyhtyjen alueella, joten sekin nähtävyys Amsterdamissa tsekattu! Tiistaina kokkailtiin luokan kanssa koulun keittiössä ja oli oikein mukavaa. Nyt jos sais tän flunssan paranneltua, niin pääsisi taas nauttimaan kunnolla tästä ajasta täällä!

Grote Kerk ulkoa

Grote Kerk sisältä


Molen de Adriaan

Amsterdamse Poort

Ja taas yksi kanaalikuva :D

Punaisten lyhtyjen alueelta

Foccacciaa, pastaa perunakastikkeella, sienikeittoa, currya, pannukakkuja, brownieita...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti