sunnuntai 24. syyskuuta 2017

Viikko 38

Taas yksi viikko on mennyt, aika menee kyllä tosi nopeasti! Viime postauksessa mainitsemani flunssa paljastui maanantaina elämäni ensimmäiseksi korvatulehdukseksi, joten edellinen viikonloppu meni sairastellessa. Lepo ja antibioottikuuri on kuitenkin auttanut ja nyt tässä ollaan jo oikeastaan lähes kunnossa.

Tällä viikolla koulussa ollaan aloitettu meidän projekti ruokakonseptin kehittämisestä ja ollaan vertailtu kolmen eri maan (Suomi, Kreikka ja Portugali) välillä, mihin maahan olisi parasta ruokakonsepti kehittää. Meidän ryhmällä (joka muodostuu mun lisäksi kolmesta hollantilaisesta ja yhdestä portugalilaisesta opiskelijasta) on kyllä jo idea valmiina ja aiomme tehdä sen Suomeen, mutta tämä vertailu oli pakko tehdä projektia varten. Vertailussa katsotaan siis niin poliittisia, ilmastollisia kuin taloudellisia ja sosiaalisia tilanteita tällä hetkellä kyseisissä maissa. Siis kaikkea mikä vaikuttaa kaupankäyntiin ja sen kannattavuuteen.

Lisäksi on ollut luentoja ja Food Cultures (eli ruokakulttuuri) kurssin ensimmäinen workshop. Tämä kurssi käsittää siis kaksi workshop-kertaa, joissa toisessa tutustumme Itä-Euroopan ja toisessa Pohjois-Euroopan ruokakulttuureihin. Ennen workshoppia meidän piti tehdä posteri kyseisen maan ruokakulttuurista, että miksi se on juuri sellainen, mitkä on tyypillisimmät ainesosat, valmistusmenetelmät, vaikutus Euroopan ruokakulttuuriin jne. Meillä oli Unkari ja muita maita oli Venäjä, Slovenia, Romania, Puola ja Baltian maat. Itse workshopissa valmistettiin sitten kaksi omalle maalle tyypillistä ruokalajia, joista toisen antoi opettaja ja toisen sai itse valita. Me valmistettiin moderni versio unkarilaisesta kaupunkilounaasta eli ohrasalaattia rypäleiden ja pistaasipähkinöiden kanssa (tämä oli opettajan antama) ja moderni versio unkarilaisesta pizzasta.

Tällä viikolla alkoi myös Ambassador-ohjelma ja oli ensimmäinen koulutuskerta. Puhuttiin eri kulttuureista ja miten niitä kohdataan. Tuli opittua tai kerrattua, että kun puhutaan kulttuureista mikään tapa, tottumus tai perinne ei ole väärin tai oikein, vaan ne on erilaisia.

Vapaa-ajalla tällä viikolla tuli käytyä Madame Tussaudsin museossa, kuvailemassa ja istumassa Tähtiin kirjoitettu virhe -elokuvasta tutulla penkillä, löydettyä lisää kivoja lenkkimaisemia sekä katsomassa elämäni ensimmäinen ulkoilmaelokuva West Beach Film Festivaalien yhteydessä. Amsterdamissa on paljon elokuvafestivaaleja ja nuo kyseiset festivaalit oli melko lähellä asuinaluettani Sloterpark-nimisen järven rannalla ja puitteet oli oikein hienot! Elokuvana oli Captain Fantastic ja se oli hyvä!








2 kommenttia:

  1. Kylläpä on maittavan näköinen annos:) ja muut kuvat houkuttelisivat tilaamaan Damin matkan, jos olisi syysloma.

    Oikein mukavaa alkavaa Lokakuuta ja iloa opiskeluun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tää on kyllä tosi kaunis kaupunki ja pitää yrittää muistaa nauttia koulustressistä huolimatta! :) Mukavaa lokakuuta myös sinne!

      Poista