sunnuntai 19. marraskuuta 2017

Uusi jakso ja uudet kujeet

Tällä viikolla alkoi koulussa uusi jakso ja saatiin myös arvosanat kokeista. Molemmat meni läpi, toinen oikeastaan hyvin menneen esitelmän ansiosta (eipä ole mulle aiemmin käynyt näin, että on nipin napin läpi) ja toisesta sain kohtuu hyvän numeron kun miettii, että opiskelen ensimmäistä kertaa kyseisiä asioita ja vielä englanniksi. Molemmat kokeet oli siis liiketalousasioista ja -termeistä. Muutenkin ollaan saatu arvosanoja viime jakson kursseista ja hyviäkin arvosanoja löytyy, joten todistettavasti en ihan ulalla kuitenkaan ole!

Uusi jakso koulussa tuo mukanaan paljon hommia, ainakin näin ensimmäisen viikon perusteella. International Business Plan -kurssin raportti on ehkä yksi työlläimmistä mitä tulevan pitää, siihen kun pitää lisäksi laittaa vielä yhteenvedot muistakin kursseista kuten Food Cultures ja Consumer Research-kursseista. Mutta eiköhän ne saada suoritettua ja tehtyä, joten ehkä turha murehtia sitä nyt.

Tiistaina oli marraskuun Student Ambassador workshop ja aiheena oli storytelling. Oli tosi mielenkiintoinen workshop ja opin tosi paljon uusia juttuja, joita varmaan voi käyttää joskus tulevaisuudessa hyväksi! Toi Student Ambassador on ollu kyl yksi lempijuttuja täällä! Meillä on tosi hyvä porukka siinä ja ne workshopit on aina tosi mielenkiintoisia ja hauskoja! Tällä viikolla olikin sit tupla-annostus tuota hommaa, kun keskiviikkona oli tapahtuma Going Interrnational, jossa oltiin myös mukana.

Perjantai-iltana tuli käytyä taas Pohjois-Amsterdamissa, kun Dorota Puolasta pyysi meitä Intro-viikon ryhmäläisiä hänen ja kavereidensa kanssa baariin parille. Nämä Dorotan kaverit olivat kotoisin Suomesta ja he olivat tavanneet Dorotan ensimmäisen vaihtojakson aikana. Oli siis tosi mukava tavata suomalaisia ja oli tosi hauskaa kertoa Dorotalle, Marvinille (saksalainen) ja Vanessalle (sveitsiläinen) suomalaisten linnan juhlista ja muista tavoista! :D

Tänään kävin sitten Glorian kanssa katselemassa Sinterklaas-paraatia. Sinterklaas on siis hollantilaisten versio joulupukista (juhlivat vissiin kuitenkin myös joulua), joka saapuu Amsterdamiin marraskuun puolen välin jälkeen veneellä ja valkoisella Amerigo-hevosellaan mukanaan joukko Piet-nimisiä apureitaan. Viides päivä joulukuuta on virallinen juhlistaminen, mutta tänään Sinterklaas saapui kaupunkiin.

Aamupäivällä oli veneparaati, kun Sinterklaas saapui veneellä/laivaalla Amstel-jokea pitkin. Iltapäivällä keskustan kaduilla oli toinen paraati, jossa Piet-apurit jakelivat karkkeja ja jossa Sinterklaas ratsasti hevosella Dam Squarelle. Oli tosi hauska tapahtuma ja paikalla oli paljon innokkaita lapsia!

Pakko tähän loppuun vielä sanoa, että aika menee kyllä tosi nopeasti. Oon nyt ollut täällä kolme kuukautta ja enää kaksi kuukautta jäljellä. Kahteen viimeiseen kuukauteen sisältyykin tosi paljon ohjelmaa, joten silmänräpäyksessä on tammikuun loppu ja tää seikkailu tulee päätökseen.


Alkuviikosta satoi vettä ja pyörällä kulkiessa olin märkä jokaisen matkan jälkeen...








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti