maanantai 27. marraskuuta 2017

Vesisadetta ja junamatkoja

Jälleen yksi viikko takana! Menneellä viikolla maanantaina koin todellisen Amsterdamilaisen "elämyksen", kun jouduin menemään keskustamaan korjauttamaan pyöräni ja koko päivän satoi vettä. En tietenkään ollut ostanut sadeponchoa, joten lopputuloksena olin läpimärkä. Tuosta kokemuksesta viisastuneena olen nyt ostanut itselleni sadeviitan.

Maanantaina kävin myös vihdoinkin Piece of Finland kaupassa, josta suomalainen luokkakaverini vinkkasi mulle jo yli kuukausi sitten. Siellä oli kaikkea suomalaista tavaraa kuten Marimekon tuotteita, muumimukeja ja Nokian saappaita. Lisäksi tietenkin myös ruokatuotteita kuten salmiakkia, Kabanossia, torttutaikinaa ja Fazerin sinistä suklaata. Kaikki oli kuitenkin aika kallista niin tyydyin ostamaan sitten vaan tulevan joulun kunniaksi glögiä ja pipareita. Mutta onhan sekin nyt jo jotain.

Koulussa on tosi paljon tehtäviä ja oikeastaan kaikki kurssit tällä hetkellä on tosi vaativia, ihan senkin takia että käsiteltävistä aiheista mulla ei ole hirveästi aikaisempaan tietoa. Functional Food Science-kurssilla käsitellään probiotteja, ravinto- ja terveysväitteitä. General Economics and Intercultural Marketing sisältää kanssa ihan uusia juttuja itselleni ja Consumer Research -kurssilla työskennellään tilastotieteen ja SPSS-ohjelman parissa. Kurssit vaatii siis paljon kotona perehtymistä...

Torstai-iltana osallistuin vaihtaritapahtumaan, jossa esiteltiin Euroopan ja Afrikan kulttuureja. Sinne tuotiin jotain naposteltavaa omasta maasta, mutta ruoat laitettiin vaan pöydälle eikä kukaan selittänyt mikä on mistäkin maasta. Kukaan ei siis tiennyt pipareita maistaessaan, että ne on tyypillisiä suomalaisia joulupikkuleipiä. Tapahtumassa myös opeteltiin bulgarialainen tanssi ja opeteltiin lausumaan Etelä-Afrikan yhtä kieltä. Sitten siellä oli myös luennot aiheista Euroopan Unioni ja elektronisen musiikin kehityksestä Briteissä (?). Tapahtuma ei oikein vastannut odotuksiani, mutta olihan siihen kivaa ottaa osaa ja näin Student Ambassadorista tutun kaverin siellä.

Nyt kun aikaa on menny ja on oppinut tuntemaan ihmisiä eri tilanteiden kautta, ei oikeastaan ole yhtään vaihtaritapahtumaa, jossa ei johonkin tuttuun törmäisi. Muuten ei ehkä saateta pitää yhteyttä, mutta on kiva että tapahtumissa ei tarvitse enää olla yksin ja yrittää tutustua muihin, kun siellä on jo joku tuttu valmiiksi, jonka kautta sitten mahdollisesti tutustuu taas uusiin ihmisiin.

Viikonlopun vietin sitten Saksassa lukion ystävyyskoulutoiminnassa saamani saksalaisen kaverin luona. Hän asuu nykyään Hildesheimissä, joka on sellainen melko pieni saksalainen kaupunki lähellä Hannoveria. Asukkaita Hildesheimissä on noin 100 000 eli ei kuitenkaan kovin paljon suurempi kuin Seinäjoki.

Menin sinne junalla ja nyt ymmärrän, kun kaikki sanoo, että junalla matkustaminen Euroopassa on helppoa. Mun ei tarvinnut mennä kuin oikealla laiturille, hypätä junaan, näyttää konduktöörille matkalippu (ei kysyny edes passia) ja perillä saavutessa hypätä vain normaalisti junassa. Junamatka Hannoverin kautta Hildesheimiin kesti noin 5 tuntia eli suurin piirtein saman ajan, jolla matkustan Juva - Seinäjoki välin :D

Mitään kovin ihmeellistä ei tehty. Kaverini näytti minulle paikkoja kaupungissa, käytiin myös kirkossa ja katedraalissa sekä sitten kävelemässä läheisellä järvellä. Kaupungillakin pyörittiin ja sainkin itse asiassa ostettua yhden joululahjan lisää. Katsottiin myös leffa, kokkailtiin ja hengailtiin yhdessä. Ja ainiin käytiin myös syömässä Dönerit, jotka on siis vähän niinkuin Subway-sämpylät mutta kebabilla. Ruokalaji on peräisin Turkista, mutta kuulemma Saksassa niiden syöminen on hyvin suosittua. Oli se kyllä hyvää.

Koska viikonloppuna ei tullut opiskeltua yhtään, pitää asia korjata tällä viikolla. Varsinkin, koska tiedän että en tule tulevanakaan viikonloppuna opiskelemaan, kun saan vierailijoita Suomesta! :) Mutta palaan taas viikon kuluttua asiaan tämän viikon kuulumisten osalta!

Suomi-herkkuja!
En oo varmaan koskaan ollut näin märkä
Talven ensimmäinen glögimukillinen!
En ollut nähnyt kaveriani neljään vuoteen, joten voitte kuvitella miten mukavaa oli taas nähdä!
Hildesheim
Hildesheim
Hildesheim
Döner

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti