maanantai 2. lokakuuta 2017

Koti-ikävää ja tehtäviä pakoon Etelä-Hollantiin

Viime viikolla, pakko myöntää, oli opiskelumotivaatio hieman hukassa, johtuen ihan siitä että podin aika kovaa koti-ikävää välillä ja meillä oli kouluakin vain kahtena päivänä. Kotona opiskelusta ja tehtävien teosta ei oikein meinaa tulla mitään, kun kaikki pyykkäämisestä ja lenkillä käymisestä kiinnostaa enemmän. Mutta onneksi deadlineihin on vielä aikaa, joten voi edellisen viikon laiskottelut korvata tällä viikolla.

Viime viikolla oli koulussa ensimmäinen suullinen esitelmä ja meidän ryhmällä oli aiheena Heineken ja sen liiketoiminnan "salaisuudet". Esitys meni ihan hyvin, mitä nyt oli liian pitkä ja itse en kerennyt kun puolet kertomaan asioista. Tämähän ei itseäni hirveästi sinänsä haitannut, kun jännitän englannin puhumista yleisön edessä. Ryhmätöitä tehdessä kun kuuntelijoita on vain muutama, en jännitä ollenkaan, mutta heti kun on hieman isompi joukko jolle puhua niin jännitys on suurempi.

Mainitsin tossa että olen potenut koti-ikävää. Kaikki on siis täällä mennyt ihan hyvin ja ei mitään suurempia vastoinkäymisiä ole tullut, mutta koti, perhe ja ystävät on ollu mulle aina tärkeitä ja nyt kun oon kaukana kaikista niistä, on ollut ikävä. Toki niistä hetkistä oon päässyt yli ja nauttinut ajasta, mutta joskus vaan tulee olo, että olisi mieluummin istumassa keittiön pöydän ääressä kuuntelemassa vanhempien juttuja, hoitamassa veljenpoikia, istumassa kavereiden kanssa kahvilla Valkoisessa puussa, tekemässä ryhmätöitä Seinäjoen luokkalaisten kanssa tai viettämässä aikaa muiden ystävien, kavereiden tai sukulaisten kanssa. Mutta täällä ollaan, tänne on haluttu ja tänne on tultu, joten valitukset jääköön taka-alalle!

Vaikka tosta äskeisestä tekstistä voisi päätellä, että oon katumassa tänne tuloa, niin en todellakaan. Oikeastaan päin vastoin! Oon tosi onnellinen, että saan toteuttaa haaveeni ulkomailla opiskelusta, pääsen tutustumaan ihmisiin muista maista ja kulttuureista ja pääsen tekemään kaikkia hienoja juttuja, kun asun ja opiskelen ulkomailla! Lisäksi täällä olo aika oikeasti opettaa mulle hyvin paljon itsestäni ja käyttäytymisestäni ja pakottaa mut poistumaan välillä mukavuusalueeltani. Ja lisäksi se opettaa mua arvostamaan tärkeitä asioita elämässäni sekä kotimaatani Suomea.

Mutta siis, viikonlopun vietin Etelä-Hollannissa. Kaatsheuvelissa, reilun sadan kilometrin päästä Amsterdamista, on satuteemainen Efteling-teemapuisto ja intohimoisena satujen ja fantasian rakastajana halusin sitten ehdottamasti mennä käymään siellä! Päivän pörräilin puistossa, jossa oli kaikkia tuttuja ja tuntemattomiakin satuhahmoja ja jonottelin väenpaljoudessa muutamiin laitteisiin (puisto oli myös huvipuisto). Tuli todettua että oon tulossa vanhaksi, kun kävin tasan yhdessä vuoristoradassa ja se ei ollut edes mikään hurja ja mulle tuli huono olo...

Lauantai-päivän vietin siis siellä ja illalla menin sitten bussilla läheiseen kaupunkiin Tilburgiin, josta olin varannut hostellista yöpymisen. Oli elämäni ensimmäinen kerta kun yövyin hostellissa ja vielä sellaisessa huoneessa, missä nukkui mun lisäksi yhdeksän muuta, mutta oli hyvä kokemus! Hostel Roots oli hyvin viihtyisä ja henkilökunta oli siellä oikein mukavaa. Istuinkin hetken heidän kanssa lauantai-iltana alakerrassa olevassa baari-olohuoneessa nauttien lasillisen viiniä.

Sunnuntain sitten kävelin kaupungilla. Tilburg on pieni, väkimäärältään Tampereen kokoinen kaupunki (joten ei nyt kovin pieni, mutta pienempi kun Amsterdam) ja se oli tosi viihtyisä. Oli jotenkin ihanaa vaihtelua kävellä sunnuntai-aamuna kaupungin kaduilla niin ettei vastaan tullut turistijoukkoa tai ratikoiden ja muun liikenteen melua. Tuntuu että aina kun käyn Amsterdamin keskustassa siellä on ihan kamalasti ihmisiä ja liikennettä ja joskus se tällaista pikkukunnan kasvattia ahdistaa!

Viikonloppu oli siis oikein mukava ja nyt toivottavasti on enemmän virtaa opiskeluun! Pahoittelen näitä älyttömän pitkiä postauksia, mutta multa tätä juttua aina tulee, mut tuntevat ihmiset tietää sen! Tossa vähän kuvia Eftelingistä ja Tilburgista!

OV-chipkaart on erittäin kätevä kortti, joka kannattaa hommata, jos matkustelu ympäri Alankomaita kiinnostaa. Kortille ladataan rahaa ja sillä pystyy matkustamaan kaikissa julkisen liikenteen kulkuneuvoissa (ratikka, metro, juna, bussi) kaikkialla Alankomaissa!

Efteling





Ja sitten Tilburgiin
Hostel Roots, suosittelen!
Piushaven

Nature Museum Bradant

Tilburg Centraal Kerk

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti