perjantai 20. lokakuuta 2017

Opiskelua ennen lomaa

Jo kaksi kuukautta Amsterdamissa takana! Tämä viikko oli ensimmäisen jakson viimeinen kouluviikko ja nyt koittaa sitten parin viikon "loma". Toinen viikoista on kuitenkin tarkoitettu kokeisiin lukuun, joten ei tässä liian loman makuun päästä. Aion kuitenkin tehdä pienen lomareissun ja huomenna pitäisikin olla aikaisin aamulla lentokentällä, kun lähden verestämään kolmen vuoden takaisia muistoja Englannin maalle!

Viimeinen kouluviikko on kuitenkin ollut melko kiireinen. Maanantaina meillä oli opintoretki SuikerUnie -sokeritehtaalle ja oli oikein siistiä nähdä ja kuulla kuinka sokerijuurikkaasta valmistetaan valkoista sokerijauhetta. Tehdas sijaitsi kuitenkin Dinteloordissa Etelä-Hollannissa, joten matka oli aika pitkä. Tulomatkalla juututtiin vielä kolme kertaa liikenneruuhkaan, joten matka takaisin Amsterdamiin kesti jonkin aikaa.

Tiistaina koulun jälkeen käytiin luokkalaisten ja parin opettajan kanssa panimokierroksella paikallisessa panimo Troostissa. Vaikka oluen ystävä en olekaan, oli siistiä kuulla miten olutta valmistetaan. Päästiin myös maistelemaan olutta eri valmistusvaiheessa ja saatiin oma pullo mukaan! Sen jälkeen jäätiin vielä syömään siihen ravintolan puolelle.

Eilen esiteltiin sitten meidän tuotekonsepti International Business Plan -tunnilla. En tiedä miten paljon saan siitä kertoa, mutta luodaan siis granola-tuote Suomen markkinoille ja pääraaka-aine ei ole ehkä mikään kaikkein yleisin... En uskalla enempää vielä kertoa, mutta viimeistään tammikuussa kerron sitten tuotteestamme enemmän!

Tänään oli sitten Functional Food and Food Processing -kurssin päätöskerta ja meillä oli ikään kuin "labclass". Aluksi ajattelin että tämä olisi jotain tosi erilaista, mutta tosiasiassa leivottiin leipää ryhmässä ja sen jälkeen kaikki sai maistaa toisten leipiä ja jotkut oli ostanut erilaisia dippejä joihin leipiä pysty dippaamaan. Tästä leipäreseptistä oli pitänyt eräässä toisessa tehtävässä etsiä CCP:t eli siis Critical Control Points, joka liittyy siis ruokaprosessien turvallisuuteen ja kuinka minimoidaan bakteereiden määrä.

Mutta ei mulla tällä kertaa tän enempää asiaa ollut, nyt menen nukkumaan että jaksan huomenna matkustaa! Muutama kuva tältä viikolta vielä tekstin kuvitukseksi!
Matkalla Dinteloordiin sokeritehtaalle
Panimokierroksella


Mun projektiryhmäläiset tutustuttivat mut uuteen tapaan vaivata leipätaikina :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti