tiistai 31. lokakuuta 2017

Halloween-bileiden ja Maastrichtin avulla virtaa lukemiseen

Terveisiä täältä kokeisiin luvun keskeltä! Tuntuu ihan kuin olisi palannut takas lukioon, kun on kunnon koeviikot tulossa. Seinäjoella meillä on tosi vähän tenttejä ja jos niitä on, ne on siinä samassa hytäkässä kun tehtävien palautukset, niin en muista milloin mulla olisi ollut aikaa yli viikko lukea kokeisiin. Ja sitten kun niitä ei ole mitään seitsemää koetta, niinkuin lukioaikoina parhaimmillaan oli, vaan kaksi, niin tuntuu tää vähän turhauttavalta.

Varsinkin kun en oo mikään kokeisiin ja tentteihin lukija. Mieluummin kirjoittaisin raportteja, kun yrittäisiin ulkoa opetella mitä hinnoittelustrategioita voidaan käyttää kun hinnoitellaan uutta tuotetta. Toisaalta on tosi mielenkiintoista ja oon oppinut paljon, mutta en vaan jaksaisi lukea kokeisiin. Se oli lukio-aikaa ja nyt haluan tehdä muutakin ja paljon käytännönläheisempää..

Koska elämä ei saa olla pelkkää koulunkäyntiä ja tulisin hulluksi kämpillä vaan opiskellessani, olen tietenkin käynyt taas lenkillä näissä Osdorpin maisemissa, mikä on yksi asia, jota tuun kaipaamaan täältä lähtiessäni. Toki nää puistot ja kanaalit ja Sloterplas-järvi ei todellakaan tuu koskaan korvaamaan suomalaista metsämaisemaa ja Saimaan sekä muiden järvien kauneutta, mutta silti on mukava, että täälläkin mun lähellä on pala luontoa.

Lisäksi viime viikon perjantaina oli Halloween-bileet, jotka oli elämäni ensimmäiset Halloween-bileet. Suomessa Halloween ei ole niin suuri juttu ja etenkään meidän perheessä koko juhlaa ei tunneta. En siis ole sitä juhlinut koskaan aiemmin, mutta nyt oli kiva pitkästä aikaa pukeutua teeman mukaisesti (musta on kivaa pukeutua teemabileisiin) ja tanssia oikein kunnolla.

Sunnuntaina osallistuin vaihtareille järjestetylle retkelle Maastrichtiin, joka on siis Alankomaiden vanhin kaupunki ja myös eteläisimmän provinssin Limburgin pääkaupunki. Sinne oli bussilla noin kolmen tunnin matka, joten aikaa perillä meillä ei niin hirveesti ollut.

Kierrettiin noin 1,5 tunnin kierros keskustassa ja ISN:n (järjestö, joka järjestää meille vaihtareille kaikkia juttuja) henkilöt näyttivät meille kaupungin kohokohdat, kuten vanhan kaupungin muurin, kaupunkitalon, katolisen kirkon (hollantilaiset on protestantteja, mutta Limburg ja Maastricht Belgian ja Saksan läheisyyden ja 80-vuotisen sodan Espanjaa vastaan vuoksi ovat katolilaisia) sekä käytiin museossa, jossa meille kerrottiin Maastrichtin historiassa.

Lisäksi oli lounas ja tän jälkeen oli vapaa-aikaa, jolloin vierailin kirkkoon rakennetussa kirjakaupassa ja kävin ostamassa Drop-karkkeja, jotka on hollantilaisten versio salmiakista. Ne on kyllä hyviä, mutta ei oo salmiakin voittanutta! Sitten lähettiinkin jo takaisin Amsterdamiin.

Tällä viikolla ajattelin toteuttaa (jos sää vaan sallii) Amsterdamin ympäriajon, joka kulkee siis neljän puiston läpi, on 20 kilometriä pitkä lenkki ja kestää 4 tuntia. Toki mun ehkä pitää varata hieman enemmän aikaa sen toteuttamiseen, kun en oo niin teräskunnossa ja haluan varmaan kuvailla välillä. Lisäksi meen yhden vaihtarikaverin kanssa torstaina maistamaan hollantilaista omenapiirakkaa. Ensi viikolla kun kokeet on ohi, niin mun elämä alkaa taas vilkastua ja mulla taitaakin olla joka viikonlopulle jotain ohjelmaa ennen kuin koittaa jouluviikko ja mä lähden viettämään joulua kotiin! Ehkä onkin hyvä ottaa tällä viikolla hieman rennommin!
Iltalenkillä

It's Halloween!
Amsterdam by night
Maasrichtin katolinen kirkko
Kaupungin muurilla Maastrichtissa
Kaupungintalo
Boekhandel Dominicanen
Mahdollista vain Alankomaissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti