keskiviikko 25. lokakuuta 2017

Terveisiä Englannista!

Neljän päivän matka Brittien saarille on nyt onnellisesti ohi ja tämän aamupäivän olenkin ahkerasti hoidellut asioita, jotka olivat loman ajan ikään kuin "jäissä". Kun vielä kaikki on hyvin muistissa ja jottei blogitekstistä tulisi aivan liian pitkä, päätin tulla kertomaan tästä reissusta.

Ensinnäkin aluksi pitää sanoa, että Amsterdamista on tosi helppo päästä Britteihin tai oikeastaan melkein mihin vaan Länsi-Euroopan maahan. Ranska, Luxemburg, Belgia, Saksa yms on ihan vieressä. Siksi päätinkin, että voisi olla hyvä aika käydä takaisin Briteissä. Olin siis kolme vuotta sitten kesällä siellä neljä viikkoa kielimatkalla Brighton tukikohtana, mutta käytiin myös muualla.

Majoituin Brightonissa Airbnb-sivuston kautta varatussa huoneessa. Huone oli kahden vanhan miehen (en tiedä olivatko veljiä, kavereita vai mitä) yläkerrassa ja mulla oli oma kylppäri. Huone ja talo oli oikein viihtyisä ja se oli ihan Brightonin rautatieaseman vieressä ja sijainti oli siis loistava! Ja oli edullinenkin, kun yks yö maksoi noin 40 euroa. Toki aamupala ei kuulunut siihen, mutta muuten oli kuin olisi hotellissa tai vähintäänkin hostellissa ollut!

Kävin moikkaamassa isäntäperhettäni ja muutenkin kiersin kaikki paikat, mitkä muistin kielimatkalta. Mieleen palasi kyllä hirveästi muistoja, mutta kuitenkin ei kaikki tietenkään tuntunut samalta. Silti meren kuohuja oli ihana katsella Brightonin Pieriltä, Royal Pavillion näytti edelleen upealta pimeällä ja Lanes -ostoskatu oli yhtä viihtyisä kuin kolme vuotta sitten.

Sunnuntaina suuntasin Oxfordiin, jossa olin sopinut näkeväni luokkalaisen, joka on Wolverhamptonissa vaihtarina. Oxford oli sopivasti Wolverhamptonin ja Brightonin puolivälissä, joten siksi kohteena se. Oli mukava nähdä suomea puhuva tuttu kasvo livenä kahden kuukauden jälkeen ja oli ihanaa vaihtaa vaihtokokemuksia. Paljon en tuon päivän aikana Oxfordista nähnyt, mutta ei se haitannut, kun sielläkin kävin silloin kolme vuotta sitten.

Tiistaina oli Lontoon vuoro ennen illan lentoa takaisin Amsterdamiin. Kielimatkan aikana käytiin neljä kertaa Lontoossa, joten perusnähtävyydet ja ostoskadut oli kierretty. Suuntasin sitten British Museumiin, jossa olin haaveillut vielä vierailevani joskus (en ollut siis käynyt täällä aiemmin). Tietenkin matkalla sinne kävin tsekkaa Westminster Abbeyn ja Big Benin, joka oli muuten rempassa ja takaisin tulomatkalla kiersin Buckinhamin palatsin kautta.

British Museum oli upea! Kaikki ne Kreikan vaasit, Rooman patsaat, Egyptin muumiot ja ynnä muut oli siistiä nähdä livenä. Otinkin hirveästi kuvia. Tosin kuvien laatu on iPhone 5s:n laatua, koska kamerani jäi urheilukassiin, joka oli bussiasemalla säilössä. Kreikka osastolla sain muistutuksen siitä, kuinka seuraava Euroopan matkani vaihdon jälkeen kohdistuu todennäköisesti Kreikkaan ja sen mytologian pariin.

Koska ruoka-alan opiskelija olen ja musta on ihanaa maistaa maalle tyypillisiä ruokalajeja niin English Breakfast ja Fish and Chips tuli nautittua loman aikana. Toki nekin olin testannut jo kolme vuotta sitten, mutta pitäähän se maassa elää maan tavalla! Mutta mukava lomareissu oli ja nyt sitten pystyy rentoutuneena keskittymään puolentoista viikon päästä häämöttäviin kokeisiin!



Kuvassa ei varmaan näy, mutta lauantaina kuvan ottopäivänä oli ihan älytön tuuli noin 11 m/s


Brighton Marina

British Museum

Japanilainen teehuone British Museumissa
Buckinhamin palatsi
Wesminster Abbey

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti