sunnuntai 15. lokakuuta 2017

Viikko täynnä ohjelmaa!

Jos syyskuu jonkun, joka seuraisi elämääni kärpäsenä katossa, mielestä oli mulla hieman epäsosiaalinen ja rauhallinen niin tällä viikolla asia on tullut korjattua! Oon nimittäin lähes jokaisen päivänä oon sosiaalisten tilanteiden ympäröimänä ja joka päivälle on riittänyt tekemistä!

Maanantaina meillä oli opintoretki Yakult-tehtaalle Almereen luokan kanssa. Opintoretki oli osa Functional Food and Food Processing -kurssia. Meille kerrottiin Yakultin historiasta ja tuotantoprosessista sekä saatiin kysyä kysymyksiä ja sitten päästiin näkemään prosessi ylhäältä ikkunoista katsomalla. Siellä ei saanut ottaa kuvia, joten valitettavasti kuvasaldoa reissulta ei ole.

Tiistaina koulupäivän jälkeen mentiin muutaman kurssikaverin kanssa kahville keskustaan ja sitten illalla olikin Ambassador koulutus. Koulutukseen kuuluu osallistuminen yhteen kolmesta tehtävästä: tapahtuma, video ja blogi. Olisin halunnut videoon tai tapahtumaan, mutta ne olivat niin suosittuja että päätin olla joustava ja siirtyä blogiryhmään. Nyt ennen joulua pääsen sitten kirjoittamaan kolme blogitekstiä englanniksi koulun nettisivuille, jännää.

Keskiviikkona illalla meillä oli Introduction Week -ryhmän kanssa peli-ilta, jossa pelattiin hollantilaisia pelejä kuten Koehandel ja Set! -pelejä. Oli tosi mukava ilta oli kiva nähdä joitakin ryhmäläisiä pitkästä aikaa!

Torstaina International Business Plan -tunnilla tutustuttiin lähemmin kuluttajiin, joille luomme ruokakonseptin. Mä pääsin siis kertomaan muille ryhmäläisille miten Suomessa syödään, milloin ja mitä ja miten ylipäätänsä suomalaiset suhtautuu ruokaan yms. Toki kysyin kavereilta What's Appissa vähän neuvoa, koska piti varmistaa että tulee varmasti laajempi kuva. Oli kyllä tosi mukava oppia myös muiden kuten espanjalaisten ja puolalaisten ruokatavoista.

Asuinalueeni lähellä on Sloterplas-niminen järvi ja netistä luinkin, että monet juoksee sen ympäri. Itelle ei kuitenkaan kunto ole niin huippu, joten päätin sitten pyöräillä sen ympäri. Oon jo useamman viikon sitä miettinyt, mutta perjantaina sen sitten toteutin, kun oli oikein kaunis ja aurinkoinen päivä. Maisemat olivat ihan huiput ja lenkki on siis noin 10 kilometriä, joten pyörällä ei matka eikä mikään.

Eilen käytiin mun Hong kongilaisen vaihtarikaverin kanssa Rotterdamissa ja ei vitsi miten hieno kaupunki se oli. Se oli ihan kuin eri maasta kun vertaa Amsterdamiin, Haarlemiin ja Utrechtiin, koska se oli niin moderni. Toki sielläkin oli vanhempi kaupunginosa, missä käytiin kävelemässä, mutta ylimalkaisesti Rotterdam oli  monta kertaa modernimpi.

Käytiin myös Euromast-tornissa ja sisäänpääsymaksulla, joka oli 9,75e, pääsi myös panoraamahissiin, joka menee 185 metrin korkeuteen ja samalla kuulee nauhoitteen Rotterdamin historiasta ja kaupungista ylipäätään. Lisäksi käveltiin aivan upeassa puistossa, joen rannalla ja kuvailtiin, juteltiin ja ihailtiin Rotterdamia. Vaikka oli lauantai, siellä ei ollut paljon ihmisiä eikä turisteja ja muutenkin se oli paljon rauhallisempi kuin Amsterdam.

Lisäksi illalla vielä käytiin Markthal-ruokahallissa ennen junaa takaisin Amsterdamiin ja maistettiin siellä tyypillisiä hollantilaisia ruokia kuten herringiä (hollantilaista silliä), Pottertjes (pieniä hollantilaisia pannukakkuja, Draadjesveels (naudan lihaa, joka on kypsennetty yli 12 tuntia kastikkeessa), boerenkoolstamppot (muussattuja perunoita ja lehtikaalia) sekä Stamppot Hutspot-ruokalajia, jossa oli perunan lisäksi porkkanoita. Stamppot on siis ruokalaji, joka sisältää muussattua perunaa jonkin vihanneksen kera. Tyypillistä hollantilaista ruokaa siis.

Ainiin ja viime sunnuntaina lähin kävelylenkille ja löysin ihanan vanhan Sloten-nimisen kylän muutaman kilometrin päästä asuinalueestani! Paljon on siis ohjelmaa ja nyt kun koulunkin kanssa helpottuu, kun koittaa parin viikon luennoista vapaa aika (tarkoitettu viimeisien tehtävien palautukseen ja kokeisiin lukuun. Jakso vaihtuu marraskuun puolessa välissä) niin pystyy enemmän "seikkailemaan". En tiedä, välillä tuntuu että viisi kuukautta loppuu kesken, kun ensimmäisen kuukauden ajattelin vaan, että onhan mulla aikaa! :D Mutta nauttikaa kuvista, niitä on tällä kertaa paljon!

Molen de Sloten - tuulimylly Sloten kylästä
Sloten -kylästä
Koehandel -peli keskiviikkona. Toisin sanoen siis peli, jossa huutokaupattiin erilaisia eläimiä ja tarkoituksena oli kerätä mahdollisimman paljon pisteitä
Maisemia Sloterplasin ympäriajolta
Maisemia Sloterplasin ympäriajolta
Maisemia Sloterplasin ympäriajolta
Auringonlasku naapurustossa torstai-iltana
Delfshaven Rotterdam

Maisemia Euromast-tornista

Grote of Sint-Laurenskirk
Pottertjes
Dutch herring

Draadjesveels, Boerenkoolstamppoot ja Stamppot Hutspot

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti